Uluslararası Finans ve Bankacılık - İngilizce

Bölümler

Uluslararası Finans ve Bankacılık - İngilizce

Küreselleşme ile ekonomik ve finansal sınırların büyük ölçüde kaybolması ve finansal piyasaların birbiriyle bütünleşmesi sonucu uluslararası finans konularının anlaşılmasının önemi artmıştır. Teknolojik gelişmeler sonucu uluslararası finansal piyasalarda çok uluslu şirketlerin ve yatırımcıların işlem boyutları yükselmiştir. Tüm bu gelişmeler sonucu uluslararası finansal teknikler çokça kullanılmaya başlanmış ve gerek kamu kuruluşlarında gerekse özel sektörde uluslararası finans konularına hakim işgücüne duyulan ihtiyaç gitgide artmaktadır.

Üniversitemizde dünya standartlarında dizayn edilen ve güncel konuları kapsayan "Uluslararası Finans ve Bankacılık" programı Türkiye’de ve uluslararası piyasalarda bu alanda duyulan işgücü ihtiyacını iyi yetişmiş mezunları ile karşılayabilmek amacıyla kurulmuştur. Alanlarında uzman akademik kadrosu ve çağdaş müfredat ve ders içerikleriyle Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü sektöre nitelikli elemanlar kazandırmayı hedeflemektedir. Bölüm müfredatı teorik derslerin yanı sıra öğrencilere pratik imkanı da sağlayacak şekilde şekillendirilmiştir. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü mezunları ulusal ve uluslararası şirketlerde, tüm finansal kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında, düzenleyici kurumlarda ve danışmanlık firmalarında istihdam edilebilmektedirler. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümünün eğitim dili İngilizce’dir.

DERS PLANI

Sıkça Sorulan Sorular