Ortak Eğitim Programı Nedir?
Üniversitemiz lisans öğrencilerinin, Ortak Eğitim Protokolü yapılmış kurumlarda kesintisiz 6-7 ay tam zamanlı çalışarak, iş dünyasını yerinde tanımalarını ve kendilerini iş yerlerinde edinecekleri bilgi, gözlem ve deneyimlerle geliştirmelerini sağlayan eğitim modelidir.
Program 3. Sınıf bahar dönemi ile ardındaki yaz dönemini veya 3. sınıf yaz dönemi ile 4. Sınıf güz dönemini kapsayacak şekilde planlanabilir.
Program Amaçları
Programın Kurumlara Sağladığı Avantajlar
Nitelikli İş Gücü Desteği: Kurumlar Ortak Eğitim Programı süresince öğrencilerden verimli ve uzun süreli bir iş gücü desteği alırlar.
Yetenek Kazanım Havuzu: Kurumlar Ortak Eğitim Programı süresince birlikte çalıştıkları öğrencileri, 6-7 ay gibi uzun bir dönem boyunca gözlemleme, değerlendirme ve geliştirme fırsatı bularak gelecekteki istihdam kararlarını daha erken ve sağlıklı bir biçimde verebilirler.
Kurumsal Sosyal Sorumluluğa Katkı: Kurumlar gençlere uygulamalı eğitim ve mesleki gelişim fırsatı sunarak toplumsal fayda sağlarlar.
Program Süreci
İş Birliği: Kurum ile üniversitemiz arasında Ortak Eğitim Protokolü imzalanır.
Öğrenci Eşleştirme: İlgili bölümlerden başarı şartlarını sağlayan öğrencilerin özgeçmişleri kurum ile paylaşılır ve kurum aday havuzundan uygun gördüğü öğrenci ile eşleştirilir.
Uygulama: Öğrenci kurumun tüm çalışma kurallarına uyarak Ortak Eğitim Programı süresince kurum organizasyonu içerisinde tam zamanlı olarak çalışır. Kurum, öğrenciye program amaçlarına uygun alanlarda çalışma olanağı tanır. Üniversite, sürecin bütünsel koordinasyon ve takibini sağlar.
Değerlendirme: Kurumun atadığı İş Yeri Ortak Eğitim Koordinatörü, öğrencinin gelişimini program boyunca izler ve program sonunda değerlendirir.