İnsan Haklarının Film Söyleyişisi

16 Aralık 2020 Çarşamba

İNSAN HAKLARI FİLM SÖYLEŞİSİ

Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Politika Kulübü (UIPK) tarafından “İnsan Hakları Haftası” için düzenlenen bölüm öğretim üyeleri ve kulüp üyesi öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen İnsan Hakları Film Söyleşisi gerçekleşti. Söyleşide; Türkiye Delegasyonu İnsan Hakları Kısa Film ve Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışmalarında dereceye giren ve bağımsız filmler arasından seçilen “Kuyu, Çentik, Bir Doğum Günü, Domestic ve Golden” filmleri izledikten sonra katılımcılar filmlerde ele alınan insan hakları konusunu analiz etti.

Söyleşide genel insan haklarının yanı sıra kadına yönelik ev içi şiddet, cinsel yönelim farklılıklarından dolayı toplumda dışlanan LGBT bireylerinin hakları, öğrencilerin eğitim hakları, mültecilere yönelik yapılan negatif ayrımcılık ve şiddet konularından bahsedildi. Etkinliğe Dr. Öğr. Üyesi Pınar SARIGÖL, Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKINCILAR KÖSEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Tuba ELDEM ve üniversite öğrencilerimiz katılım gösterdi.

FLD Fanzine Issue 1

Türk Sineması 107 Yaşında: Yeşilçam'dan Dijital Sinemaya

Bütünleşik Fiziksel Aktivite

Reklamcı Ender Merter, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. M. Emin ARAT'a Nezaket Ziyaretinde Bulundu