Türkiye’de Kadına Biçilen Roller

08 Mart 2021 Pazartesi

Fenerbahçe Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle hazırlanan, “Türkiye’de Kadına Biçilen Roller” isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinlik; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dair birçok imgeyi içeren “40 Metre Kare Almanya” film gösterimi ile başladı. Film gösteriminin ardından, Araştırma Görevlisi Merve Hazer YİĞİT, filmi toplumsal cinsiyet perspektifinden yorumladı. Merve Hazer YİĞİT’in ardından, Fenerbahçe Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nihan Akıncılar KÖSEOĞLU, kadına karşı şiddetin bir insan hakkı ihlali olarak tanımlanması sürecinden, CEDAW ve İstanbul Sözleşmesinden bahsettikten sonra sözü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep SELÇUK’a bıraktı. Zeynep Selçuk ise Türk siyasetinde kadın politikacıların yerine dair konuşma yaptı. Konuşmasında bazı Avrupa ülkelerindeki kadın vekil oranları ile Türkiye’deki oranları kıyaslayarak karşılaştırmalı bir analizde bulundu.

Etkinlik konuklara yöneltilen ve merak edilen soruların cevaplanmasıyla birlikte son buldu.

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Müsabaka Sonuçları

FBU Ek Kontenjan Öğrencileri İçin İngilizce Yeterlik Sınavı Hk.

Fenerbahçe Üniversitesi FBÜTÖMER Türkçe Seviye Tespit Sınavı Sonuç İlanı

FBÜ Öğrencileri İçin Uygun Yurt Seçenekleri!

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET SINAVLARI BİLGİLENDİRMESİ