Otizm Spektrum Bozukluğunun Farkında Ol

02 April 2021 Friday

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında “Otizm Spektrum Bozukluğunun Farkında Ol” başlıklı etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahamet Bülbül açılış konuşması yaptı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aymen Balıkçı takdim konuşmalarını gerçekleştirdi. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte, Dr. Öğr. Üyesi Aymen Balıkçı başkanlık yaptı. Birinci oturuma dinleyicilere bilgilendirmelerde bulunmak üzere, Prof. Dr. Barış Korkmaz, Erg. Mustafa Sağlıyan ve Büşra İnci konuk olarak katılım gösterdi. İlk oturumda, “Otizmde Ergoterapinin Önemi, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Anne Olmak, Spektruma İçinden Bir Bakış ve Otizm Spektrum Bozukluğuna Nöroloji Penceresinden Bakış” başlıkları ele alındı. İkinci oturuma, Dr. Öğr. Üyesi Fatoş Kırteke başkanlık yaptı. İkinci oturum konukları Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Hümeyra İslamoğlu ve Özel Eğitim Uzmanı Ayşe Aracikül Balıkçı oldu. Son oturumda, “Otizm ve Özel Eğitim ile Otizmde Beslenme Sorunları ve Çözüm Önerileri” konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Dinleyicilerin merak ettiği soruların cevaplanması ile kapanış konuşması gerçekleştirildi ve etkinlik sona erdi.

Sahadan Sesler: Elektronik Sporlar Panel ve Çalıştayı

Sektör Kampüste Programı’yla Kariyerine Bir Adım Önde Başla!

Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 4. Bilim Saati Etkinliğimiz Dr. Öğretim Üyesi Özgül GÖK ÖZATAY'ın katılımı ile gerçekleşti.

Sudenur Aksoy’dan Avrupa Üçüncülüğü!

Fenerbahçe Üniversitesi Konsept Proje Alımı İhale İlanı