Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

Radyo, Televizyon Ve Sinema Bölümü; alanın ilişkili olduğu kavramları değerlendirebilme ve farklı disiplinlerle bağlantılarını kurabilme, radyo televizyon sinema metinleri inşa edebilme, görüntüleme ve yayınlama ekipmanlarını kullanabilme gibi çeşitli alanlarda temel bilgi birikimine ve donanımına sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program temel olarak sanatsal, toplumsal, ekonomik ve siyasal gelişmelerle radyo televizyon sinema alanı arasındaki ilişkiyi kurabilen ve derinlemesine kavrayabilen, eleştirel ve sorgulayıcı bir bakış açısı ile, yeni ve özgün düşünceler üretebilen, takım çalışmasına yatkın, aynı zamanda dünyadaki gelişmeleri takip eden üretken, özgüvenli bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Radyo, Televizyon Ve Sinema Bölümümüzde eğitim, teorik ve uygulamalı dersler çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca; öğrencilerimiz yönetmen, yapımcı ve diğer alanlardaki sektör profesyonellerinin yer aldığı seminerler, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla bilgilerini zenginleştirme olanağı bulacaklardır. Teknolojik olarak her türlü donanıma sahip olan Sinema ve Televizyon Bölümü bünyesinde televizyon ve video stüdyoları, kısa film atölyesi, DV formatında kameralar ve gelişmiş kurgu birimleri bulunacaktır. Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları projelerde ve okul yapımlarında çalışarak bilgilerini uygulama olanağı bulacaklardır.
Radyo, Televizyon Ve Sinema Bölümü aracılığı ile teorik ve uygulamalı dersleri, atölyeleri ve projeleriyle, teorik bilgi ile pratik süreçleri bir arada yürütebilen bireylerin yetişmesi sağlanacaktır.

Günümüzde teknolojik ve bilimsel gelişmelere paralel olarak, radyo, televizyon ve sinema alanında teknik mesleki yeterliliğe sahip, nitelikli teknik yapım ve yayın meslek elemanı ihtiyacı mevcuttur. Mezunlarımız, mevcut teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilecek ve geleceğe dönük yönelimleri analiz edebilecek düzeyde eğitim göreceklerdir. Medya alanında teknik uygulamalarla ve sektörden kopuk olmayan bir müfredatla öğrencilerimiz kendilerini pratik olarak geliştireceklerdir. Kurgu, yapım, senaryo, kameramanlık vb. alanlarda uzmanlaşmış olan akademisyen kadrosu sayesinde yeni iletişim teknolojilerini medya alanında efektif olarak kullanabilecek bir mezun profili oluşacaktır.

Akademik olarak, derslerde takip edilecek teknolojik yöntem ve teorik içerikler, dünyada saygın üniversitelerce takip edilen kaynak ve yöntemlere göre seçilecektir.

DERS PROGRAMI İÇİN TIKLAYNIZ..