İnsan Haklarının Korunmasında Devletlerin ve STK'ların Rolü

18 December 2020 Friday

Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Politika (UIPK) kulübü tarafından "İnsan Hakları Haftası” için düzenlenen İnsan Hakları konulu e-panelde konuk olarak Uluslararası Af Örgütü Kampanyalar Sorumlusu Damla Pınar UĞANTAŞ ve Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKINCILAR KÖSEOĞLU konuk olarak ağırlandı. Etkinlik; İnsan Hakları Beyannamesinin 70. yılı için hazırlanan reklam videosu ile başladı. Devamında Damla Pınar UĞANTAŞ  “Af  Örgütünün İşleyişi ve İnsan Haklarına Bakış Açısı” başlığı altında bazı genel konulara değindi ardından Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKINCILAR KÖSEOĞLU ise "İnsan Hakları Konusunda Devletlerin Rolü” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirdi.

Damla Pınar UĞANTAŞ; “Hak nedir, Af örgütü bugüne kadar neler yaptı, aktivist olmak isteyenler neler yapabilir, aktivist kimdir" gibi soruları cevapladı ve Af örgütünün başlamasından kimlik bulma evresine kadar olan süreci anlattı. Dünyadaki bölgesel ofisleri ve Türkiye şubesinin kuruluşunu, Türkiye’de insan haklarının kurumsallaşmasını, imza kampanyalarının yürütülme sürecini, elde edilen önemli hak kazanımlarındaki belli noktaları katılımcılara aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKINCILAR KÖSEOĞLU “STK’lar nasıl işliyor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi , Avrupa Birliği hedefleri ve tutumu, uluslararası hukukun denetimi” hakkında merak edilen soruları cevapladı. STK’ların insan haklarının korunmasındaki görevleri ve büyük ülkeler arasındaki yok sayılan haksızlıklar konularında fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

Turkey Build Istanbul- Tüyap Yapı Fuarı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Şişecam Genel Merkezine gezi düzenlenmiştir.

DÜNYA EBELER GÜNÜ SEMPOZYUMU VE FETOSKOP TESLİM TÖRENİ

06 Mayıs - 10 Mayıs Radyo FBÜ Yayın Akışı