Ebeler Dünyayı Değiştirebilir Verileri İzleyin: Ebelere Yatırım Yapın

07 May 2021 Friday

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 7 Mayıs Dünya Ebeler Günü kapsamında düzenlenen “Ebeler Dünyayı Değiştirebilir Verileri İzleyin: Ebelere Yatırım Yapın” etkinliği gerçekleştirildi.

Ebelik Bölümü Arş. Gör. Gözde Ustamemetoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı etkinlik; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehamet Bülbül, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu ve Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Melek Ersoy Cingi’nin açılış konuşmaları ile başladı.

Etkinliğin ilk oturumu; Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Duygu Altıparmak ve Dr. Öğretim Üyesi Melek Ersoy Cingi moderatörlüğünde gerçekleşti. İlk oturumda konuk olan Prof. Dr. Arzu Uzuner; “Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Ebelerin Rolü ve Önemi” hakkında bilgilendirme yaptı. Devamında sözü alan Uzman Ebe Pınar Türk Ballı ise; “Türkiye ve İsveç’te Ebelik Çalışma Deneyimlerim” başlığı altında anılarını paylaştı.

İkinci Oturum; Öğr. Gör. Hayriye Ercan ve Dr. Öğretim Üyesi Özen Esra Karaman moderatörlüğünde gerçekleşti. İkinci oturum konukları olan Opr. Dr. Furkan Kayabaşoğlu etkinlikte; “Doktor-Ebe İş Birliği” konusunda deneyimlerini paylaştı. Son konuk olan Ebe Hürcan Çit ise; “Serbest Ebelik Deneyimlerim” başlığı altında kendi deneyimlerini dinleyicilere aktardı.

Etkinlik merak edilen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

08 Nisan - 12 Nisan Radyo FBÜ Yayın Akışı

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencisi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen projede desteklenmeye hak kazandı.

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Florence Nightingale Müzesini Ziyaret Etti.

Eleştirel Düşünme ve Analiz Edebilme Etkinliği

01 Nisan - 05 Nisan Radyo FBÜ Yayın Akışı