İnovasyon, Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bölümler

İnovasyon, Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Fenerbahçe Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversitemizin bilim, inovasyon ve teknoloji transferi alanındaki tecrübelerini merkezi bir yapı altında toplamak, bilgiyi yeni ve rekabetçi ürünlere dönüştürmek, katma değer yaratmak, sanayiye aktarmak ve ticarileştirmek amacıyla kurulmuştur.

Üniversite ve sanayi işbirliklerini geliştirmek, öğretim üyelerine, öğrencilere ve toplumun farklı kesimlerine girişimcilik eğitimi vermek, bilim insanlarımızın ve öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası araştırma destek programlarından ve hibelerinden yararlanmalarını sağlamak merkezimizin temel amaçlarıdır.

Merkezimiz bireysel, kurumsal, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde teknoloji transferi sağlayarak ve uluslararası rekabet gücüne katkıda bulunarak teknolojik ve yenilikçi bir düşünce kültürü oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda farklı disiplinlerde yeni araştırma ve uygulama laboratuvarları kurulmakta ve müfredatlar sürekli yenilenerek yeni eğitim olanakları yaratılmaktadır.

Üniversitemizin, ülkemizin en büyük sağlık ve eğitim gruplarından biri olan Medicana ile yakın işbirliği deneyimi, şimdiden öğrencilerimize staj ve projeler yoluyla endüstri ve iş deneyimi fırsatları sunmaktadır. Ayrıca, farklı ulusal ve uluslararası işbirliği projelerinin sunduğu fırsatların geliştirilmesine de önemli katkı sağlayacaktır.

• Üniversitemizin ulusal ve uluslararası işbirliği projelerine katılımı, inovasyon, modernizasyon ve uluslararasılaşma stratejimizin önemli bir bölümünü oluşturacak, personelimizin ve öğrencilerimizin eğitim ve deneyimine olağanüstü katkı sağlayacaktır. Önceliğimiz, bu projelerin amaç ve önceliklerinin eksiksiz bir şekilde iletilmesini sağlayarak, başvuru ve uygulama aşamalarında bu projelerle ilgilenen öğretim üyelerine ve öğrencilere sürekli destek sağlamaktır.

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Karlıağa