Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - İngilizce

Bölümler

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - İngilizce

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü her daim ülkemizin ve devlet kurumlarımızın nitelikli insan gücüne olan ihtiyacını karşılamış, bunun yanında ulusal ve uluslararası kamu ve özel sektör alanlarının paralel bağlamda oluşmasına kaynaklık etmiş ve iç/dış politika oluşum sürecine katkılarını sunmuştur. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün yönetime, organizasyona, rasyonel düşünceye ve piyasaya dair her alanda uzman kadrolar yetiştirilmesi için tasarlanmış eğitimle entelektüel sermayemizin gelişmesine katkıda bulunarak, bu alandaki gelişmelerin talep ettiği derinlemesine bilgiye artan bir vurgu ile ilerlemeci ve iş gücü piyasasına hâkim bir bölüm olarak varlığını sürdürmektedir. Küresel alanlarda ve sınırları olmayan bu ağın içerisinde kamu ve özel sektöre hem politik ekonomi hem de uluslararası ilişkiler ve örgütler bağlamında yön verenlerin birçoğunun siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler altyapısı olması bu bölümün global, ekonomik, toplumsal ve sosyal yaşamımızda önemini göstermektedir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans programından mezun olacak öğrencilerimiz hem kamu sektörü, yönetim hem ulusal/ uluslararası organizasyonlar kurum ve kuruluşlar, hem özel sektör içerisinde sosyal bilimlerin ilgilendikleri ve çalışmayı arzuladıkları alanlarında faaliyet gösterme ve uzmanlaşma ve istihdam edilme kapasitesine sahip olacaklardır. Fenerbahçe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü’nün eğitim dili İngilizcedir. Öğrencilerin hem Türkçe hem İngilizce hem de ikinci bir yabancı dile de hâkim olarak mezun olmaları hedeflenmektedir.

Tematik Ders Listesi (Türkçe/İngilizce)

Ders Programı