Futbol Kadınlarla Daha Güzel Söyleşisi

06 November 2020 Friday

Kadınların spor yoluyla güçlenmesine destek veren ve toplumsal cinsiyet konularının hassasiyetle üstünde duran Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 06 Kasım 2020 tarihinde ilk kez gerçekleşen etkinlik "Futbol Kadınlarla Daha Güzel" başlığı ile, Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası ve U17 Kadın Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Begüm Üresin' in katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

Söz konusu etkinlikte Kadın A Milli Takımı Futbol Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası futbolda kadınların yaşadığı sorunları dile getirmiş, bu sorunları aşmalarında Türkiye Futbol Federasyonu' nun verdiği desteği, Federasyonun kadın futbolcular ile ilgili yapmış olduğu projeleri anlatmıştır. Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde kadın futboluna ilginin artması ve toplumda cinsiyet ayrımcılığına yönelik farkındalığın oluşmasıyla kadın futbolunda olumlu yönde değişimler olduğunu belirtmiştir. U17 Kadın Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Begüm Üresin ise Türkiye Futbol Federasyonu' nun alt yapı çalışmalarına, futbol köylerindeki gelişmelere değinmiş ve Teknik direktörlük kariyerindeki basamakları nasıl çıktığını üniversiteli gençlere aktarmıştır.

Futbol sayesinde hayatı değişen, kariyer sahibi olan, güçlerine güç katan kadınların hikayelerinin paylaşıldığı etkinliğe Fenerbahçe Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencileri yoğun ilgi göstermişlerdir. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri kadın futboluna destek vermek için kendi üstlerine düşen görevleri ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda staj imkanlarını deneyimli teknik direktörlerden öğrenmişlerdir.

Habere Ait Görseller

Turkey Build Istanbul- Tüyap Yapı Fuarı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Şişecam Genel Merkezine gezi düzenlenmiştir.

DÜNYA EBELER GÜNÜ SEMPOZYUMU VE FETOSKOP TESLİM TÖRENİ

06 Mayıs - 10 Mayıs Radyo FBÜ Yayın Akışı